Fotoprodukter

Om du väljer att använda dig av en fotoframkallningsfirma på internet, finns det flera olika möjligheter för vad du kan göra med dina bilder.

Du kan förutom att beställa papperskopior på dina digitala foton även välja att göra andra saker med dem; du kan beställa dem på canvasduk, då får du din bild precis som en riktig tavla. Du kan beställa dem som en plansch, inramad eller inte. Du kan beställa fotomuggar, en mugg med din bild placerad på. Du kan även beställa fotokalendrar, då designar du en kalender på hemsidan med dina bilder i.

Det är en mycket enkel procedur för att göra allt möjligt med dina digitala foton. Det brukar gå till så att det kommer upp ett enkelt formulär. Där är det första steget att du först registrerar dig som medlem på sidan, detta för att du ska kunna ha ett eget konto där du kan lagra bilder och för att du ska slippa fylla i dina adressuppgifter varje gång. Sedan laddar du upp dina bilder enligt instruktionerna på sidan. Efter det är det bara att välja vilken typ av produkt du vill ha.

Väljer du till exempel att göra en fotomugg brukar du först få välja vilken mugg du vill ha, (om det finns olika storlekar och färger). Sedan var på muggen bilden ska sitta, hur stor den ska vara och så vidare. Efter det kommer du normalt sett till betalningssidan där du väljer hur du vill betala för din beställning. Det brukar gå att välja mellan att betala med kort direkt på sidan eller att få en faktura hemskickad. Det brukar inte vara särskilt lång leveranstid om du inte gjort en väldigt stor beställning med flera olika produkter i.